Home » Over ons

Met ingang van 11 augustus staat Puur#Hollands onder leiding van dirigent Frans Sueters. 

Frans Sueters kennen we al jaren als actief dirigent van het koor "de vrolijke noot" en het shantykoor "Nortada"

Bio volgt

 

 

Onze vaste begeleidster op vleugel is Yuliya Ponomaryova, door omstandigheden wordt zij tijdelijk vervangen door dhr. Bernard van den Boogaard.

Bernard van den Boogaard werd geboren op 17 januari 1952 in Castricum.

Opleiding

Hij ontving reeds op zeer jeugdige leeftijd pianolessen. Met zijn jeugdcomposities won hij tot driemaal toe een ereprijs op het Jeugdmuziekconcours van Kennemerland. Op 13-jarige leeftijd nam hij compositielessen bij Peter Schat, waarna hij op het Amsterdams Sweelinck-Conservatorium bij Ton de Leeuw studeerde en in 1975 de Prijs voor Compositie behaalde. Op het zelfde instituut behaalde hij, na studie bij Hans Dercksen, het solistendiploma piano. Na het conservatorium volgde hij meestercursussen bij Ton Hartsuiker, Theo Bruins en langere tijd bij Jan Wijn.

Activiteiten

Van 1983 tot 1989 was Bernard van den Bogaard verbonden als hoofdvakleraar piano aan het Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden. Tevens was hij commissielid bij de staatsexamens piano. Sinds 2003 heeft hij een bloeiende praktijk als privédocent piano en theorie. Hij bereidt leerlingen voor op toelatingsexamens voor conservatoria en hij is docent bij Toonbeeld (de voormalig Muziekschool Castricum). Als pianist maakte Bernard van den Boogaard radio-opnamen van Griffes, Scriabin en Rachmaninoff. Hij concerteerde als solist ondermeer in zijn eigen vier pianoconcerten, Beethovens eerste pianoconcert, Strawinsky's concert voor piano en blazers en Gerard Hengeveld's concertino met harmonieorkest. Sinds 1983 treedt hij op in solorecitals, o.m. met eigen werk. Hij behaalde bovendien een goede pers met recitals van werken van Charles Griffes, Skrjabin, Stravinsky, Rachmaninoff en Peter Schat.

Composities

Zijn werk omvat composities in alle denkbare combinaties: pianomuziek, liederen, kamermuziek, orkestwerken, koorwerken, filmmuziek, theatermuziek en muziek voor elektronica. In 1999 werd een speciaal 'Boogaard weekend' georganiseerd door het Kunstcentrum Bergen, waarin zijn kamermuziek centraal stond in combinatie met tekeningen van zijn broer Theo, de geestelijk vader van Sjef van Oekel.

Hallo, ik ben Yuliya Ponomaryova en ben afkomstig uit Oekraïne. Ik heb daar mijn opleiding gevolgd aan het muziekcollege van Dzerzinsk en het muziekpedagogisch instituut van Melitopol (Oost Oekraïne). Ik heb in Oekraïne les gegeven op diverse scholen in Donetsk en omgeving en was begeleidster van diverse solisten. Inmiddels woon ik al weer enige tijd in Nederland en heb hier mijn piano lespraktijk opgezet.

Maak een Gratis Website met JouwWeb