Home » Over ons

Als gemengd koor dat het Nederlandse lied zingt zijn we al ruim 10 jaar actief in de regio. We zingen zoals onze naam al aangeeft: Puur Hollands, onder meer liedjes van Boudewijn de Groot, Shaffy/List, Racoon, Wim Sonneveld staan op onze repertoirelijst.

Het koor bestaat uit 33 leden. We hebben de ambitie om nog te groeien. Zoals veel koren zijn ook wij op zoek naar mannenstemmen en hoge sopranen. Maar voor elke stemsoort hebben we een plekje!

Elke donderdagavond repeteren we in de Vrijburcht. Om half 8 beginnen we met ademhalingsoefeningen en inzingen en al naar gelang de agenda wordt de repetitie voortgezet. Tussentijds is er een pauze om wat te drinken waarna we nog een uurtje verder gaan. Na de repetitie is er alle ruimte om te kletsen, nog wat te zingen en te borrelen. 

Ons koor wordt muzikaal begeleid door Yuliya Ponomaryova, zij is afgestudeerd pianiste aan het muziekcollege van Dzerzinsk (Oekraïne) en studeerde daarna aan het pedagogisch instituut van Melitopol. Voordat zij in 2007 naar Nederland kwam was Yuliya als muziekdocent verbonden aan diverse scholen in Donetsk. Op dit moment begeleidt zij diverse koren en solisten in Nederland. Yuliya heeft een eigen praktijk voor pianolessen.

 

 

 

Sinds kort worden wij gedirigeerd door dirigente Ingrid Prins, uit Haarlem. Ingrid begeleidt o.a een shantykoor en een vrouwenkoor. (binnenkort meer info)