Home » In de media

 

 

De recensie van Cees Brugman in het Noord Hollands dagblad:van vandaag:

Wisselende kwaliteit bij Vrijburcht Korenfestival

HEEMSKERK - Het tweede Vrijburcht Korenfestival heeft opnieuw een groot aantal bezoekers aangetrokken. Chante Encore opende het Festival. Ondanks enkele ongelijke inzetten een boeiend optreden met als hoogtepunten de songs „We’re coming home” van Dotan en „Ruthless Queen” van Kayak.

Door Cees Brugman - 19-9-2016, 7:00 (Update 19-9-2016, 8:04)
V
ermeldenswaard is het pianospel van Anneke Doornberg en de leiding van Jan Jaap Langereis. Het koor „Vrij Uit Zingen” is een enthousiast gezelschap met een breed repertoire zoals „Als het golft’ van de popgroep De Dijk en het lyrische „Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.

Het probleem is dat muzikaal leider/ pianist Wim Duin steeds overheerst met zijn te sterk spel en dikwijls overdreven glissandi!.

Een mooi intermezzo was het optreden van Staccato onder leiding van Marieke Zondervan. Met slechts vijftien zangers een sfeervol optreden met onder meer een fragment uit „Mary Poppins” en het bekende lied „Avond” van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot. Prima pianobegeleiding ook, evenals de begeleiding van de vrouwelijke drummer.

Verrassend in zijn genre was het Smartlappenkoor Beverwijk met Joost Doodeman als tijdelijke dirigent. Ondersteund door twee uitstekend spelende accordeonisten etaleerde het koor tragiek bij de uitvoering van „Blinde ogen” en expressie bij het levensverhaal van „De clown.”

Bellissimo is een gemengd koor met een goede reputatie. Het huidige niveau is de verdienste van dirigent Lorenzo Papolo en de voortreffelijke pianobegeleidingen van Tsarina Marinkova. Een koor met een evenwichtige balans zoals bij de uitvoering van „Gloria” uit de „Missa Brevis” van Jacob de Haan en het fijnzinnige „Qui la silva e piu folta ed ombrosa” uit de opera La Sonnambula van Bellini. Het beroemde Slavenkoor mislukte echter door onzuivere intonaties en ongelijke inzetten.

Recreation beschikt over een omvangrijk repertoire. Het ensemble met Eibert de Vries (toetsenist/muzikaal leider) en Nic Hartog (drums) heeft indruk gemaakt met dynamische vertolkingen van het lied „Pastorale” uit 1968 en het swingende „Happy together” van de Turtles. Songs for You (dirigent Aldert Fuldner) heeft een mooie klankkleur. Vooral de vertolking van „A Clare Benediction” van John Rutter en het overtuigende ”Give me that old time religion” ontvingen een bezielende interpretatie.

Het ensemble ’’Perezwon” geleid door Chris Jobse maakte zijn debuut als Byzantijns koor. In de traditie van de orthodoxe muziek werd alles a capella gezongen. Devoot klonken de ingetogen composities. Delicaat ook de voordracht. De koren ’’De Vrolijke Noot” (met combo) en ’’Puur Hollands” (met pianobegeleiding van Yuliya Ponomaryova), werden enerverend geleid door Frans Sueters. Hierdoor werd de finale met bekende meezingers een feestelijke happening.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb