Home » Over ons
599351_723422387673509_1785958085_n-1.jpg
Hans-dirigent.jpg

Als gemengd koor dat het Nederlandse lied zingt zijn we al een kleine 10 jaar actief in de regio. We zingen zoals onze naam al aangeeft: Puur Hollands, onder meer liedjes van Boudewijn de Groot, Shaffy/List, Racoon, Wim Sonneveld staan op onze repertoirelijst.

Het koor bestaat uit 36 leden. We hebben wel de ambitie om nog iets te groeien. Zoals veel koren zijn ook wij op zoek naar mannenstemmen en hoge sopranen. Voor alten geldt een wachtlijst.

Elke donderdagavond repeteren we in de Vrijburcht. Om half 8 beginnen we met ademhalingsoefeningen en inzingen en al naar gelang de agenda wordt de repetitie voortgezet. Tussentijds is er een pauze om wat te drinken waarna we nog een uurtje verder gaan. Na de repetitie is er alle ruimte om te kletsen, nog wat te zingen en te borrelen. 

Per september worden we gedirigeerd door de kersverse dirigent Hans Lub. Hans leeft voor de muziek, speelt diverse instrumenten en heeft recent de opleiding voor koordirigent afgerond. Samen met zijn partner Malou heeft hij een stichting: Suaru Baru, een dagbesteding met de focus op muziek. 

Ons koor wordt muzikaal begeleid door Yuliya Ponomaryova, zij is afgestudeerd pianiste aan het muziekcollege van Dzerzinsk (Oekraïne) en studeerde daarna aan het pedagogisch instituut van Melitopol. Voordat zij in 2007 naar Nederland kwam was Yuliya als muziekdocent verbonden aan diverse scholen in Donetsk. Op dit moment begeleidt zij diverse koren en solisten in Nederland. Yuliya heeft een eigen praktijk voor pianolessen.